فواید و عوارض میوه ها

فواید و عوارض مصرف نارنگی ؟

نارنگی

نارنگی (نام علمیCitrus tangerina) (در فارسی افغانستان: کینو) یکی از میوه‌ها از تیره مرکبات است. نارنگی نسبت به پرتقال کوچک‌تر است، و مزهٔ ترش و شیرین‌تری دارد.

در پزشکی سنتی ایرانی طبع این میوه را سرد و تر می‌دانند و برای آن خواصی چون «مفرح قلب، رافع خفقان، صفرابُر و فرونشاننده لهیب معده و کبد» نام می‌برند. این میوه دارای مقدار زیادی منیزیم است و از این طریق در فعالیت ماهیچه‌ها، دستگاه گوارش و دستگاه عصبی مؤثر است.

یکی از قدیمی‌ترین انواع نارنگی موسوم به Dancy Tangerine در اواخر قرن نوزدهم در فلوریدای آمریکا کشت می‌شده‌است.امروزه نارنگی در کشورهای تولیدکنندهٔ مرکبات مانند چین، اسپانیا، برزیل، ژاپن و ایران تولید می‌شود.

نارنگی دارای ویتامین‌های A، B1، B2، C پروتئین، چربی، قند، حاوی مقدار زیادی فسفر، کلسیم است. نارنگی به خاطر داشتن مقدار فسفر و کلسیم بالا، یکی از میوه‌هایی است که در تشکیل استخوان و اسکلت بدن مؤثر است

افرادی که به نفخ شکم مبتلا هستند با مصرف میوه نارنگی به تنهایی می‌توانند به درمان نفخ شکم خود بپردازند. این گروه می‌توانند میوه نارنگی را به تنهایی میل کنند یا از آب نارنگی یا میوه خشک شده نارنگی مصرف کنند. این مواد همگی خاصیت ضد نفخ دارند. حتی افرادی که تمایل دارند می‌توانند میوه خشک شده نارنگی را به صورت پودر در آورده و آن را به غذای خود اضافه کنند تا اثر نفاخی غذا را از بین ببرد.

میوه نارنگی از بهترین دارو‌های طبیعی ضد سرفه است که به اکسپکتورانت طبیعی در میان درمانگران طب سنتی چین معروف است. مصرف این میوه زمستانی به افرادی که مبتلا به سرفه‌های خلط دار هستند، بسیار توصیه می‌شود. این میوه همانند شربت اکسپکتورانت خاصیت خلط آور دارد و موجب تخلیه اخلاط موذی از گلو و کاهش سرفه‌های بیمار می‌شود.

شاید تا امروز نارنگی را تنها به عنوان یک میوه خوش آب و رنگ و خوشمزه می‌شناختید، اما با مطالعه این نکات خواهید دید که این میوه در برخی شرایط بحرانی می‌تواند مانند دارویی شفابخش به کمک شما بیاید.
افرادی که دچار مسمومیت با الکل می‌شوند می‌توانند این مسمومیت را با نوشیدن آب نارنگی یا خوردن نارنگی تازه برطرف کنند. خاصیت سم زدایی نارنگی به بیمار کمک می‌کند تا خیلی سریع بر مسمومیت و ضعف خود غلبه کند.

اگر به فشار خون مبتلا هستید، نوشیدن آب نارنگی تازه یا افزودن میوه خشک شده آن به غذا به بیمار کمک می‌کند تا فشار خون خود را کاهش داده و آن را کنترل کند.
افرادی که نیاز به دریافت پتاسیم بیشتری دارند می‌توانند از طریق میوه نارنگی، پودر نارنگی یا آب این میوه زمستانی میزان پتاسیم مورد نیاز خود را جبران کنند.
پوست خشک شده نارنگی یکی از مفیدترین بخش‌های این میوه زمستانی برای بهبود سرفه‌های روز‌های سرد زمستانی است.
نارنگی

نارنگی

در مصرف نارنگی زیاده روی نکنید…

  • زیاده روی در مصرف تمامی موادغذایی عوارض جانبی متعددی به همراه دارد؛ نارنگی نیز از این امر مستثنا نیست و مصرف بیش از ۵عدد نارنگی در روز ممکن است دردسر آفرین باشد.
  • افراط در مصرف نارنگی موجب افزایش گاز روده شده و ناراحتی‌های گوارشی برای مصرف کننده به همراه می‌آورد.
  • نارنگی از آن جهت که راحت‌ترین میوه برای خوردن است و پوست آن به سادگی جدا می‌شود بیشتر توسط بچه‌ها خورده می‌شود؛ بنابراین باید مراقب بچه‌ها بود، زیرا مصرف بیش ازاندازه نارنگی آن‌ها را به اسهال و کندی عملکرد روده‌ها مبتلا می‌کند.
  • یکی دیگر از عوارض مصرف بیش ازاندازه نارنگی بروز آفت و التهاب در دهان و زبان مصرف کننده است.
    مراقب باشید هرگز نارنگی را به صورت مخلوط با شیرگاو میل نکنید. ترکیب این ۲ موجب بروز درد‌های شکمی می‌شود.
  • نارنگی و تداخل دارویی
  • افرادی که در نسخه دارویی آن‌ها دارو‌هایی وجود دارد که به افزایش میزان پتاسیم خون شان کمک می‌کند، باید مراقب باشند که مصرف همزمان این دارو با نارنگی موجب افزایش بیش ازحد پتاسیم در بدن آن‌ها می‌شود و این مسئله خود عوارض جانبی متعددی به دنبال دارد؛ بنابراین افرادی که از دارو‌های حاوی پتاسیم مصرف می‌کنند باید در مصرف نارنگی دقت کنند و حتما با مشاوره متخصص خود این میوه را مصرف کنند.

خواص و فواید بی نظیر نارنگی

نارنگی برای جلوگیری از سکته:

همانطور که در بالا اشاره شد، نارنگی حاوی مقدار زیادی پتاسیم است. این پتاسیم می تواند از بیماری هایی مثل لخته شدن خون جلوگیری کند. مطالعه ای بر روی بیش از 69 هزار نفر انجام شده است. نتیجه این بود افرادی که نارنگی مصرف می کنند، 19 درصد کمتر در خطر ابتلا به این بیماری مانند لخته شدن خون قرار دارند.

نارنگی برای محافظت از بدن در برابر اضافه وزن و چاقی:

اگر می خواهید وزن بدن خود را کاهش دهید و یک رژیم غذایی خوب داشته باشید، خوردن نارنگی یکی از بهترین انتخاب ها است، زیرا این میوه، مانند دیگر میوه ها، حاوی مقدار زیادی فیبر است. علاوه بر آن، نارنگی حاوی ویتامینی است که از تولید کورتیزول جلوگیری می کند، هورمونی است که می تواند باعث استرس شود و می تواند بدن شما را تشویق کند تا چربی را ذخیره کند.

نارنگی

نارنگی

نارنگی برای جلوگیری از سرطان:

نارنگی شامل یک ترکیب به نام لیمونویید است. طبق گفته برخی از محققان در کره، این ترکیب لیمونویید ممکن است از گسترش سرطان خون و سرطان سینه جلوگیری کند اما لطفاً توجه کنید که این تحقیق روی حیوان انجام شده است و هنوز کشف نشده است که آیا به عنوان نتیجه ای مشابه انسان عمل می کند یا خیر.

نارنگی برای جلوگیری از دیابت:

برخی از محققان دانشگاه غربی اونتاریو معتقدند که نارنگی منبع کاملی از ترکیبات فلانوییدی به نام نوبیلتین است. این عنصر باعث سوزاندن چربی و جلوگیری از تولید چربی می شود. بنابراین، می تواند از بیماری ناشی از چاقی در بدن خود مانند دیابت نوع 2 جلوگیری کند.

جلوگیری از سرطان با نارنگی

نارنگی برای شکل دادن ماهیچه های شما:

همانطور که قبلاً ذکر شد، نارنگی یکی از میوه هایی است که حاوی مقدار زیادی پتاسیم است. ثابت شده است که این ترکیب برای ماهیچه ها مفید است، چون رشد و بهبود ماهیچه ها را تقویت می کند. بنابراین این میوه دوست خوبی برای همه کسانی خواهد بود که فعالیت های ورزشی را دوست دارند.

نارنگی برای داشتن دستگاه گوارش سالم تر:

آیا می دانید که یک میوه نارنگی در مقایسه با 3 تا 4 اونس آب معدنی دارای مقدار یک سانی آب است؟ بله، نارنگی یکی از آبدارترین میوه ها است. این مقدار زیاد آب همراه با ویتامین A نارنگی باعث می شود که جذب مواد مغذی را از غذایی که فقط به خوردن و مرطوب نگه داشتن بخش گوارشی کمک می کنند، تشویق کند.

نارنگی برای تقویت سیستم ایمنی بدن:

ویتامین C که در نارنگی موجود است نیز سیستم ایمنی بدن شما را بهبود خواهد بخشید. با استفاده از نارنگی، احتمال ابتلا به بیماری های مختلفی مثل سرماخوردگی، آنفولانزا، تب و سایر علائم کاهش می یابد. بنابراین اگر می خواهید تمام مدت سالم بمانید، مصرف نارنگی بهترین راه برای رسیدن به آن است.

تقویت سیستم ایمنی بدن

نارنگی برای بهبود خلق و خو:

با توجه به برنامه مکمل پزشکی مکمل و ادغامی در کلینیک مایو، نارنگی ارتباطی برای افزایش حالت کلی شما دارند. بوی نارنگی می تواند شما را از احساس استرس، افسردگی و اضطراب دور کند. بنابراین اگر روز بدی داشته باشید، پیشنهاد می شود بوی عطر نارنگی را حس کنید و در نتیجه، احساس راحتی بیشتری نسبت به قبل خواهید داشت.

مرطوب کردن مو:

بعد از حمام کردن، گاهی اوقات احساس می کنید که موهای شما بیش از حد چرب است. مشکلی که می تواند باعث چرب شدن موی شما شود، آبی است که در طول حمام مصرف می کنید. نارنگی شامل ویتامین A است که می تواند چربی را در پوست سر مرطوب کند و هم چنین به مقابله با آلودگی که می تواند باعث شود موی شما ضعیف تر از قبل شود، مبارزه کند.

نارنگی برای تاخیر در سفیدشدن مو:

اگر می خواهید موهایی داشته باشید که تا زمانی که پیر شوید رنگ خود را حفظ کنند، شروع به مصرف نارنگی کنید. نارنگی شامل مقدار بالای ویتامین ب 12 است که رشد مو را افزایش می دهد و همچنین احتمالات ریزش مو را کاهش می دهد. ویتامین ب 12 نیز برای کاهش تدریجی فرآیند سفید شدن موی شما بسیار مهم است.

دیجی وب سایت

طراحی سایت وردپرس

آژانس دیجیتال مارکتینگ

طراحی سایت ارزان

 

 

خرید اینترنتی داروخرید آنلاین داروعطاری آنلاین

 

 

فواید و مضرات پرتقال

تاخیر در سفید شدن مو با نارنگی

مصرف نارنگی موثر در داشتن موهای براق:

نارنگی نیز می تواند برای کمک به شما برای به دست آوردن موهای درخشان به خاطر ویتامین c اش مفید باشد. ویتامین C می تواند به بدن شما کمک کند تا آهن جذب کند، که بدن و مو شما را قادر می سازد که مواد مغذی بیشتری دریافت کنند. در نتیجه، شما یک موی براق و زیبا خواهید داشت.

ضد اسپاسم:

تشنج نشانه خوبی برای بدن شما نیست. اگر فکر می کنید که منقبض شدن تنها به گرفتگی عضلات شما مربوط است، اشتباه می کنید. این مشکل می تواند در سیستم گوارشی، سیستم تنفسی و سیستم عصبی رخ دهد که می تواند موجب آسم، یبوست و سرفه شود. اگر از آن به عنوان روغنش استفاده می کنید، آرامش بین سیستم های خود را به دست خواهید آورد و از اسپاسم بدنتان جلوگیری خواهد کرد.

ضد عفونی کننده:

آشکار شده است که نارنگی، اگر به عنوان یک روغن استفاده شود و آن را به صورت خارجی اعمال کنید، باکتری به نام استروپتوککس ارئوس را می کشد که مسئول بسیاری از عفونت ها است که در زخم شما رخ می دهد و باعث می شود که درد شما شدیدتر شود، چون عفونت را به بخش های دیگر بدن منتقل خواهد کرد ، فقط روی زخم بمالید تا این باکتری ها را بکشد.

خواص فوق العاده نارنگی

نارنگی می تواند به بهبود عملکرد شناختی کمک کند:

بسیاری از اجزای نارنگی مثل پتاسیم، اسید فولیک، و آنتی اکسیدان ها به عنوان مزایای عصب شناسی شناخته می شوند. فولات به کاهش بیماری آلزایمر و کاهش شناختی مشهور شده است. پتاسیم با افزایش جریان خون به مغز مرتبط بوده و شناخت، تمرکز و فعالیت عصبی را افزایش می دهد.

هم چنین نارنگی غنی از ویتامین ب6 است:

فقر این ویتامین باعث افسردگی و تهوع می شود. دقت کنید که زیاد مصرفش نکنید. حد بالای ویتامین B برای بزرگسالان بالای 18 سال 100میلی گرم تنظیم شده است، اما بزرگسالان به این مقدار نیاز ندارند، مگر اینکه توسط پزشک گفته شده باشد.

نارنگی برای زنان باردار و نوزادان مفید است:

نارنگی منبع خوبی از مجموعه B – ویتامین مانند اسید فولیک هستند. نشان داده شده است که فولان به شکل گیری لوله عصبی و تشکیل سلول خون قرمز در نوزادان قبل از تولد کمک کرده است. کمبود اسید فولیک در زنان باردار می تواند منجر به تولد نوزادان کم وزن شود و همچنین ممکن است منجر به نقص لوله عصبی در نوزادان شود.

فواید و مضرات پرتقال

فواید و مضرات

فواید نارنگی برای زنان باردار

نارنگی می تواند به حفظ فشار خون سالم کمک کند:

  • نارنگی غنی از پتاسیم و حاوی مقدار کمی سدیم هستند. این به رگ های خونی کمک می کند که آرام شوند و فشار خون مناسب را حفظ کنند.
  • نارنگی می تواند به بهبود سلامت قلب کمک کند:
  • فیبر، ویتامین C، ویتامین B6، و پتاسیم برای بهبود سلامت قلب شناخته شده اند.
  • نارنگی می تواند به شما در مبارزه با عفونت ها کمک کند:
  • یک نارنگی بزرگ 53 درصد از نیازهای روزانه ویتامین C را دارد. ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی در آب طبیعی است که به بدن کمک می کند تا در برابر عوامل عفونی مقاومت کند و باعث کاهش رادیکال های آزاد در بدن شود.

نارنگی برای صاف کردن مو و پوست عالی است:

جذب ویتامین C نه تنها به مبارزه با عفونت کمک می کند، بلکه می تواند باعث ایجاد و حفظ کلاژن، یک پروتیین ضروری که در مو و پوست یافت می شود. هم چنین، ویتامین A موجود در آن برای حفظ رطوبت مو از طریق افزایش تولید چربی شناخته شده است. نارنگی ممکن است به بهبود دستگاه گوارش معده شما کمک کند:نارنگی منبع عالی فیبر هستند.

نمایی دیگر از خواص فواید نارنگی میوه خوشمزه پاییزی

  1. نوشیدن آب نارنگی تازه یا افزودن میوه خشک شده آن به غذا فشار خون را کاهش داده و آن را کنترل کند.
  2. افرادی که نیاز به دریافت پتاسیم بیشتری دارند می توانند از طریق میوه نارنگی، پودر نارنگی یا آب این میوه زمستانی میزان پتاسیم مورد نیاز خود را جبران کنند.
  3.  پوست خشک شده نارنگی یکی از مفیدترین بخش های این میوه در درمان و تسکین سرفه های زمستانی است.
  4. میوه نارنگی برای کاهش تب و رفع تراکم خون در کبد مفید است.
  5.  اگر از بی خوابی رنج می برید و شب ها نمی توانید خواب آرام و راحتی داشته باشید، متخصصان تغذیه توصیه می کنند یکی دو ساعت قبل از خواب چند دانه نارنگی میل کنید.
  6. این میوه ادرار آور خوبی است و از این رو می تواند سموم بدن را دفع کند به شرطی که در مصرف آن زیاده روی نشود.
  7. خوردن نارنگی به بیمارانی که مدام دچار سرگیجه می شوند توصیه می کنند.
  8.  نارنگی حاوی مقدار زیادی منیزیم است و از این طریق در فعالیت عضلانی، دستگاه گوارش و سیستم عصبی مؤثر است و به خاطر داشتن میزان فسفر و کلسیم بالا، یکی از میوه هایی است که در تشکیل استخوان و اسکلت بدن مؤثر است.
  9.  این میوه خون را تصفیه و زیاد می کند.
  10.  افرادی که دچار مسمومیت با الکل می شوند می توانند این مسمومیت را با نوشیدن آب نارنگی یا خوردن نارنگی تازه برطرف کنند. خاصیت سم زدایی نارنگی به بیمار کمک می کند تا خیلی سریع بر مسمومیت و ضعف خود غلبه کند.
  11. افرادی که به نفخ شکم مبتلا هستند با مصرف میوه نارنگی به تنهایی می توانند به درمان نفخ شکم خود بپردازند.
  12. نارنگی علاوه بر خاصیت اشتهاآوری از جمله میوه هایی است که برای قلب و معده مقوی بوده و به عنوان یک اشتهاآور طبیعی برای بیماران کم اشتها و افرادی که تمایل به افزایش وزن دارند، تجویز می شود.
نارنگی

نارنگی

فواید مصرف نارنگی در بارداری

 درمان مسمومیت خونی

نارنگی به عنوان بهترین درمان برای مسمومیت خونی، محبوبیت یافته است. همه می‌دانند که در چند ماه اولیه بارداری، مادران از علائم آزار دهنده تهوع بارداری رنج می‌برند. این زمانی است که مادران باردار حتی نمی‌توانند به غذاهایی که قبلاً دوست داشتند نگاه کنند. افزایش حس بویایی در نتیجه تغییرات هورمونی باعث بروز حالت تهوع می‌شود که نرمال و طبیعی است. اما ضعف، سردرد، تهوع و استفراغ می‌تواند به راستی برای مادر باردار آزاردهنده باشد، و در چنین وضعیتی پیدا کردن مواد غذایی اشتها آور و مفید که باعث تهوع نشود آسان نیست. نارنگی در چنین مواردی نجات بخش است. خود را به تکه‌های خوشبو و آبدار نارنگی مهمان کنید و از علائم ناراحت کننده خلاص شوید.

 منبع اسید فولیک

میوه‌های خانواده مرکبات منبع اسید فولیک هستند. احتمالاً شما در مورد اهمیت این ماده حیاتی برای جنین در حال رشد مطلع هستید. اسید فولیک برای رشد مناسب، تشکیل استخوان‌ها، سیستم عصبی جنین و همچنین جفت ضروری است. اگر مادران باردار به طور مرتب از محصولات حاوی اسید فولیک استفاده کنند، خطر سقط جنین به حداقل می‌رسد. به همین دلیل نارنگی برای بانوان باردار یک میوه مفید است.

 منبع ویتامین C

مرکبات دارای مقادیر فراوان ویتامین C هستند. در فصول سرد سال برای پیشگیری از زکام و سرماخوردگی روز خود را با میوه خوشبوی نارنگی شروع کنید. نارنگی میوه ای تقویت کننده و ضد التهاب است.

 بهبود سطح هموگلوبین خون

وجود آهن در مرکبات سطح هموگلوبین را بهبود می‌بخشد.

 از بین بردن ورم بدن

ترکیب فسفر، سدیم، کلسیم، پتاسیم و ویتامین‌های A ،B ،P تعادل الکترولیتی آب را تنظیم کرده و ورم را از بین می‌برد.

مناسب برای رایحه درمانی

روغن اسانس نارنگی برای طرفداران آروماتراپی (رایحه درمانی) یک اسانس مطبوع است. این روغن دارای رایحه ملایم، گرما بخش و اشتها آور است و به ما احساس آرامش و ایمنی می‌بخشد. این تاثیرات مطلوب برای مادران باردار دلپذیر هستند، زیرا در این دوران آنها دچار اضطراب می‌شوند.

به طور کلی، نارنگی برای مادران باردار با مشکلات زیر مفید است:

  • مسمومیت خونی
  • کمبود ویتامین
  • کم خونی
  • زکام و آبریزش بینی
  • تورم
  • اختلالات گوارشی
  • یبوست
  • اختلال در سوخت و ساز
  • استرس، عصبانیت
نارنگی

نارنگی

خواص پوست نارنگی

  • خوردن پوست نارنگی از بیماری قلبی پیشگیری می کند.
  • از پوست سبزرنگ این میوه برای درمان فشارخون پایین و التهاب استفاده می شود.
  • طبق گفته ی متخصصان تغذیه جویدن پوست نارنگی کلسترول بد خون را کاهش می دهد و اثر آن همانند داروهای شیمیایی است که البته عوارض آن را ندارد.
  • آنزیم های موجود در سلول های سرطانی از طریق ترکیبی به نام Q40 موجود در پوست نارنگی از بین می رود.
  • آنتی اکسیدان پوست نارنگی 20 برابر میوه ی نارنگی است.
  • بر اساس طب چینی، پوست نارنگی اختلالات طحال و ریه را برطرف می کند.
  • مصرف پوست میوه نارنگی ناراحتی های عصبی، افسردگی، استرس و اختلالات مربوط به خواب را برطرف می کند.
  • بیشتر اختلالات گوارشی را می توان با استفاده از پوست نارنگی برطرف کرد؛ نفخ و حالت تهوع را برطرف می کند. با تحریک سیستم لنفاوی، به دفع مایعات اضافه کمک و با چاقی مفرط نیز مقابله می کند.
  • پوست نارنگی را پس از شستن در فر یا زیر نور خورشید خشک کنید و به شکل پودر در بیاورید. این پودر را می توان روی تمامی غذاها از جمله خورشت، سوپ، برنج، چای، مرغ و… اضافه کرد.
  • مضرات نارنگی نارس

  • نارنگی ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد حساسیت و آلرژی شود که به صورت بثورات پوستی ظاهر می شود.
  • همچنین نارنگی ممکن است در افراد باعث انسداد روده شود.
  • نارنگی اسیدی است پس اگر نارنگی زیادی مصرف کنید، به لایه دندان آسیب خواهد رساند به خصوص نارنگی سبز ترش و نارس.
  • مصرف بیش از حد نارنگی باعث التهاب معده یا زخم معده می شود و باعث می شود که معده بسوزد.
  • اگر شما مقدار زیادی نارنگی مصرف کنید، باعث خروج مایعات بدن و نمک خواهد شد.
  • عدم وجود نمک در بدن باعث ادرار بیش از حد می شود.
  • این منجر به آب زدایی و یا کمبود مایعات بدن می شود که برای کلیه مضر است.
  • نارنگی اسیدی است و مصرف بیش از حدش باعث افزایش اسید معده می شود.
  • نارنگی که دارای یک ماده اسیدی است، می تواند در صورتی زیاد باعث تشکیل بلورهایی شود.
  • این بلورها موجب سنگ کلیه و سنگ صفرا می شوند، چون مانع جذب کلسیم در بدن می شود.
  • نارنگی یک ماده اسیدی است که روی آکنه تاثیر می گذارد.
  • نارنگی اگر مستقیم روی پوست مو قرار گیرد باعث ریزش مو می شود.
  • اگر یک مادر باردار بیش از اندازه مجاز نارنگی مصرف کند، جنین او ممکن است
  • با آلرژی مادرزادی متولد شود و مستعد ابتلا به آسم، التهاب پوست و اگزما شود.
  • مصرف بیش از حد نارنگی برای دیابت مضر است.
نارنگی

نارنگی

خواص نارنگی خشک

  • برخی از محققان دانشگاه غربی اونتاریو معتقدند که نارنگی خشک منبع کاملی از ترکیبات فلانوییدی به نام نوبیلتین است.
  • این عنصر باعث سوزاندن چربی و جلوگیری از تولید چربی می شود.
  • بنابراین، می تواند از بیماری ناشی از چاقی در بدن خود مانند دیابت نوع ۲ جلوگیری کند.
  • نارنگی خشک حاوی مقدار زیادی پتاسیم است. این پتاسیم می تواند از بیماری هایی مثل لخته شدن خون جلوگیری کند.
  • مطالعه ای بر روی بیش از ۶۹ هزار نفر انجام شده است.
  • نتیجه این بود افرادی که نارنگی خشک مصرف می کنند،
  • ۱۹ درصد کمتر در خطر ابتلا به این بیماری مانند لخته شدن خون قرار دارند.
  • اگر می خواهید وزن بدن خود را کاهش دهید و یک رژیم غذایی خوب داشته باشید، خوردن نارنگی خشک یکی از بهترین انتخاب ها است،
  • زیرا این میوه، مانند دیگر میوه ها، حاوی مقدار زیادی فیبر است.
  • علاوه بر آن، نارنگی خشک حاوی ویتامینی است که از تولید کورتیزول جلوگیری می کند،
  • هورمونی است که می تواند باعث استرس شود و می تواند بدن شما را تشویق کند تا چربی را ذخیره کند.
  • نارنگی خشک شامل یک ترکیب به نام لیمونویید است.
  • طبق گفته برخی از محققان در کره، این ترکیب لیمونویید ممکن است از گسترش سرطان خون و سرطان سینه جلوگیری کند
  • اما لطفاً توجه کنید که این تحقیق روی حیوان انجام شده است
  • و هنوز کشف نشده است که آیا به عنوان نتیجه ای مشابه انسان عمل می کند یا خیر.
  • نارنگی خشک یکی از میوه هایی است که حاوی مقدار زیادی پتاسیم است.
  • ثابت شده است که این ترکیب برای ماهیچه ها مفید است، چون رشد و بهبود ماهیچه ها را تقویت می کند.
  • بنابراین این میوه دوست خوبی برای همه کسانی خواهد بود که فعالیت های ورزشی را دوست دارند.

خواص نارنگی برای کرونا

نارنگی مقادیر بالایی ویتامین C دارد که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و برای درمان سرماخوردگی و آنفلونزا مفید می باشد.

همچنین دمنوش نعناع و نارنگی دارای خواص ضد ویروسی قوی بوده و برای درمان آنفلونزا مفید می باشد.

به دلیل داتشن ویتامین ث و همچجنین تقویت سیستم ایمنی بدن و ضد ویروس بودن برای پیشگیری و درمان کرونا توصیه می شود.

خواص نارنگی برای کبد

  • در طب سنتی آمده است که میوه نارنگی برای کاهش تب و رفع تراکم خون در کبد مفید است.
  • آب نارنگی برای بیمارانی که به هپاتیت C مبتلا هستند می‌تواند خطر پیشرفت سرطان کبد را کاهش دهد
  • چون این میوه حاوی میزان قابل توجهی «بتا کریپتوکسانتین» است.
  • خوشبختانه نارنگی برای این بیماران نوعی سلاح است. به عقیده متخصصان برخی از مرکبات و بخصوص نارنگی
  • برای مقابله با برخی سرطان‌ها مانند سرطان کبد بسیار مؤثر است. آب نارنگی برای بیمارانی که به هپاتیت C مبتلا هستند
  • می‌تواند خطر پیشرفت سرطان کبد را کاهش دهد چون این میوه حاوی میزان قابل توجهی «بتاکریپتوگزاانتین» است.
  • نارنگی همچنین میزان زیادی «لیمونن» دارد که اثرات ضدسرطانی داشته و همچنین به پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه کمک می‌کند.
  • این میوه خوشمزه نوعی مکمل برای درمان‌های سنتی سرطان محسوب می‌شود.
نارنگی

نارنگی

ارزش غذايي نارنگي:

ارزش غذایی در هر 100 گرم نارنگی عبارتست از:

                                                          ویتامین آ                            420 آی. یو

                                                          کربوهیدرات                         34/13 گرم

                                                          فیبر رژیمی                          8/1 گرم

                                                          پروتئین                               81/0 گرم

                                                          تیامین (ویتامین B1)             شش صدم میلی‌گرم

                                                          نیاسین (ویتامین B3)           سی و هفت صدم میلی‌گرم

                                                          ویتامین B6                          هشت صدم میلی‌گرم

                                                          ویتامین C                           بیست و هفت میلی‌گرم

                                                          کلسیم                               37 میلی‌گرم

                                                          آهن                                   15/0 میلی‌گرم

                                                         منیزیم                                 12 میلی‌گرم

                                                         فسفر                                20 میلی‌گرم

                                                         پتاسیم                               166 میلی‌گرم

                                                         سدیم                                 2 میلی‌گرم

                                                         روی                                     07/0 میلی‌گرم

                                                         چربی                                 3/0 گرم

                                                         کالری                                  44 کیلوکالری

مصرف نارنگی به صورت خوراکی و به اندازه‌ متعادل برای بدن بی‌خطر است. اطلاعات کافی در رابطه با استفاده‌های این میوه در دارو‌ها و مکمل‌ها وجود ندارد؛ بنابراین قبل از مصرف آن‌ها با پزشک مشورت کنید. همچنین در مورد بارداری و شیردهی، گزارش خاصی در رابطه با بی خطر یا خطرناک بودن نارنگی در دست نیست و بنابراین باید به اندازه و متعادل مصرف شود.

افراد مبتلا به آلرژی مرکبات ممکن است هنگام لمس کردن پوست یا گوشت نارنگی، احساس سوزن سوزن شدن، خارش، قرمز، تورم یا حتی سوزش داشته باشند. برخی نیز ممکن است دچار اختلالات تنفسی یا گوارشی شوند