فواید و عوارض میوه ها

صفر تا صد آبیاری قطره ایی در کشاورزی

 آبياري قطره‌اي 

در این قسمت از مقالات مجله کسب و کار ، قصد داریم راجب یکی از حیاتی ترین قسمت های بخش کشاورزی صحبت کنیم!! بله آبیاری محصول ، ولی آبیاری محصول به روش های مدرن که این سال ها درکشورمان به دلیل وجود کمبود منابع آبی استفاده از این نوع آبیاری  مدرن در اولویت قرار گرفته است؛ پس در ادامه همراه ما باشید تا با صفر تا صد آبیاری قطره ایی آشنا شویم:

برای بخش آبیاری کشاورزی ابتدا باید بدانیم چند نوع روش آبیاری داریم:

انواع  روش های آبیاری :

  1. آبیاری سطحی    
  2.  آبياري قطره‌اي 
  3. آبياري باراني

تعریف  آبياري قطره‌اي 

منظور از آبیاری قطره‌ای  روشی  است که در آن آب با فشار کم از روزنه یا وسیله‌ای به نام قطره‌چکان از شبکه خارج و به‌صورت قطراتی در پای گیاه ریخته می‌شود.

گاهی این نوع آبیاری را آبیاری موضعی نیز نامیده می‌شود. شبکه‌ای که آب را در سراسر مزرعه توزیع می‌نماید به کمک قطره‌چکان و با فشار کم درروی زمین پاشیده می‌شود.

از مشخصات این روش تحویل آب به گیاه با فشار کم در منطقه توسعه ریشه‌ها، در سطح زمین (در زیرخاک) می‌باشد تا مساحت و عمق کوچکی از سطح خاک خیس شود.

آبیاری قطره‌ای به کلیه روش‌هایی اطلاق می‌شود که در آن آب به میزان کم و حدود ۱ تا ۱۰ لیتر در ساعت و به‌آرامی در نزدیک گیاه تخلیه شود. به همین دلیل این روش آبیاری به روش آبیاری با حجم کم معروف است.

در این روش آب، ممکن است مانند آبپاش‌ها از بالا پخش شود و یا آنکه مانند قطره‌چکان سطحی مستقیماً در خاک ریخته شود. در برخی از روش‌ها آب از زیرخاک وارد منطقه ریشه گیاه می‌شود، مانند قطره‌چکان زیرسطحی.

 آبياري قطره‌اي 

آبياري قطره‌اي

تجهیزات مورد نیاز برای سیستم آبیاری قطره ای شامل:

  • پمپ یا منبع آب تحت فشار
  • فیلتراسیون (جهت آشنایی با انواع فیلترهای شنی یا سیلیس، فیلتر دیسکی و یا توری ویدیو آموزشی ما را مشاهده نمایید.)
  • تانک کود
  • سیستم بک واش
  • شیر کنترل فشار
  • لوله اصلی
  • لوله آبرسانی
  • لوله‌های جانبی یا لوله‌های فرعی (لترال‌ها)
  • قطره‌چکان‌ها، اسپریرهای کوچک و یا لوله‌های آبیاری قطره ای

تفاوت آبیاری قطره ای با  آبیاری  موضعی

در صنعت آبیاری واژه‌های رایج برای تشریح این سیستم‌ها بین افراد و مناطق مختلف، متفاوت است. به هر حال معمولاً به سیستم‌هایی آبیاری قطره‌ای اطلاق می‌شود که از قطره‌چکان‌هایی با سرعت جریان کم برای توزیع آب بر سطح خاک استفاده می‌کنند.

آبیاری موضعی غالباً به سیستم‌هایی اطلاق می‌شود که از آبفشان‌های کوچک برای پاشش افقی و عمودی آب به‌صورت قطرات بسیار ریز یا بارش استفاده می‌کنند.

برخی افراد در صنعت، بین «میکرو آبفشان» که دارای جزء متحرکی نیست و «میکرو آبپاش» که دارای جزء دورانی است، تفاوت قائل می‌شوند.سیستم‌های آبیاری موضعی/قطره‌ای تقریباً همیشه ثابت هستند، بدین معنا که تجهیزاتی مانند لاترال ها و ابزار پخش آب در طول فصل رشد در یک مکان باقی می‌مانند.

این روش‌ها را می‌توان به‌صورت دائمی احداث نمود (به‌ویژه برای درخت‌ها، تاک‌ها و برای برخی از گیاهان ردیفی) یا می‌توان آنها را به‌صورت متحرک طراحی نمود و پس از تکمیل یک فصل آبیاری آن‌ها را به مزرعه دیگری منتقل نمود.

سایر سیستم‌های آبیاری قطره‌ای ترکیبی هستند، بدین‌صورت که شامل یک لوله اصلی توزیع آب، مدفون در زیرخاک با لاترال ها و انشعابات قابل‌حمل، می‌شوند.

در خرید قطره چکان باید به چه نکاتی توجه کرد؟

باید در انتخاب قطره چکان  باید به سه نکته  مهم به آن‌ها دقت کنید. این سه مورد بسیار ساده  و اصولی هستند ولی اگر بدون توجه به آن‌ها خرید انجام دهید قطعا با مشکلات مختلفی در آینده روبه رو خواهید شد.

نکات مهم در آبیاری قطره ایی:

فشار سیستم آبیاری:

قطره چکان مستقل از فشار بدون در نظر گرفتن تغییرات فشار در حین آبیاری، مقدار آب ثابتی را برای گیاهان در نظر می‌گیرد. اما قطره‌چکان وابسته به فشار کاملا به فشار آب در سیستم آبیاری قطره‌ای وابسته است

آب مورد استفاده:

اگر آب سیستم آبیاری شما از چاه، حوض، تانکر و … تهیه می‌شود حتما از قطره‌چکان‌هایی باید استفاده کنید که بتوان درپوش آن را جدا و تمیز کرد.

شیب زمین:

شیب زمین هم باید در انتخاب نوع قطره چکان لحاظ شود.

 

دیجی وب سایت

طراحی سایت وردپرس

آژانس دیجیتال مارکتینگ

طراحی سایت ارزان

 

 

خرید اینترنتی داروخرید آنلاین داروعطاری آنلاین